Facultatea de Transporturi

Telecomenzi și Electronică în Transporturi

Cercetare

rosaro (www.e-safety.ro/rosaro/)

Proiectul isi propune analiza situatiei existente in traficul rutier urban, elaborarea de studii de strategie, definirea de solutii, si recomandari pentru cresterea sigurantei intrinseci pe toate caile de transport rutier urbane, prin masuri concrete de optimizare a infrastructurii de semnalizare si elaborarea de recomandari pentru standarde aliniate la cerintele UE.

tresman (www.tresman.ro)

Proiectul isi propune sa demonstreze necesitatea si eficienta concentrarii dotarii in etapa actuala cu sisteme de stricta necesitate, corelate intre ele in cadrul conceptului de drum inteligent.

rosaro(www.e-safety.ro/rosaro/)

In perspectiva fundamentarii unei solutii tehnice romanesti pentru conducerea centralizata a circulatiei trenurilor pe zone ale infrastructurii feroviare, proiectul propune identificarea unor solutii conceptuale avansate privind managementul performantelor de fiabilitate, disponibilitate, mentenabilitate si siguranţă (FDMS) ale unui astfel de sistem. Solutia va avea in vedere, in principal, o larga acoperire a problemelor de siguranta care apar pe durata ciclului de viata al unui sistem din această categorie.

rosaro(www.e-safety.ro/rosaro/)

În perspectiva fundamentării unei soluţii tehnice româneşti pentru centralizarea electronică a staţiilor de cale ferată, proiectul propune identificarea unei soluţii conceptuale avansate privind managementul performanţelor de siguranţă ale unui astfel de sistem. Soluţia va avea în vedere o largă acoperire a problemelor de siguranţă care apar pe durata ciclului de viaţă al unui sistem din această categorie.

rosaro(www.e-safety.ro/rosaro/)

Proiectul consta in dezvoltarea unei retele de cercetare in domeniul sistemelor inteligente de transport care sa elaboreze Arhitectura Nationala Cadru ITS pentru modul de transport rutier. Pe baza acestei arhitecturi cadru se vor proiecta si dezvolta doua instrumente software, prin intermediul carora actorii implicati in dezvoltarea sistemelor inteligente de transport sa poata proiecta si implementa sisteme ITS cu urmatoarele avantaje: sa proiecteze aceste sisteme intr-o maniera logica, sa le poata integra cu alte sisteme, sa poata fi usor de gestionat, sa fie usor de intretinut dupa realizare, sa fie usor de extins ulterior si sa satisfaca cerintele utilizatorilor.

rosaro(www.e-safety.ro/rosaro/)

Proiectul SAIGHID îşi propune să analizeze stadiul naţional şi internaţional în domeniul navigaţiei bazată pe hărţi digitale şi poziţionare GPS/GALILEO, să definească şi să elaboreze servicii de informare turistică (localizare a obiectivelor turistice), informare culturală (identificarea unei locaţii din domeniul cultural) şi informare administrativă (identificarea unei locaţii din domeniul administraţiei publice)..