Prezentare program studii licență

“Telecomenzi și Electronică în Transporturi”

ADMITERE 2023

Specializarea: Telecomenzi și electronică în transporturi (TET)

Domeniul: Inginerie electronică, telecomunicații și tehnologii informaționale (IETTI)


Transportul reprezintă unul din stâlpii de rezistență ai lumii moderne. Fie că vorbim despre transportul de persoane sau mărfuri sau despre transportul rutier, feroviar, naval sau aerian, este esențial ca acesta să se desfășoare într-un mod eficient, predictibil, dar mai ales sigur. Unic în România, programul de studii de licență Telecomenzi și electronică în transporturi pregătește ingineri capabili să proiecteze, opereze și să întrețină sisteme și echipamente esențiale în domeniul transporturilor.


Disciplinele parcurse de-a lungul celor patru ani de licență sunt axate pe instalațiile și echipamentele electrice și electronice prezente în transportul terestru, naval și aerian. În concordanță cu cerințele prezente din domeniu, o parte importantă din planul nostru de învățământ este dedicat și sistemelor de telecomunicații fixe sau mobile folosite în domeniul transporturilor. Spre deosebire de alte specializări din domeniul IETTI, în cadrul programului nostru de studii se pune un accent deosebit pe siguranța echipamentelor și sistemelor. Astfel, absolvenții acestui program de studii își dezvoltă abilitățile necesare pentru a lucra pe posturi ce solicită o înaltă responsabilitate legată de viețile umane.


Pentru mai multe informații despre disciplinele abordate în cadrul acestui program de studii, vă invităm să consultați planurile noastre de învățământ.Planurile de învățământ sunt întocmite ținând cont de cele ale universităților de prestigiu din străinătate ce organizează programe similare de studii. În acest fel suntem siguri că disciplinele predate în cadrul studiilor noastre de licență își mențin relevanța la nivel european. Un alt avantaj al acestei sincronizări este ușurința cu care studenții noștri pot beneficia de echivalarea disciplinelor studiate în străinătate prin intermediul mobilităților ERASMUS+.


Printre partenerii noștri internaționali se numără: Universitat Politechnica de Catalunya (Spania), Universidad Zaragoza (Spania), Technische Hochschule Wildau (Germania), Universite Grenoble Alpes (Franța), Czech Technical University in Prague (Republica Cehă) și University of Zagreb (Croația).


De-a lungul programului de licență primim susținere din partea a numeroase firme din domeniu sub forma de vizite tematice, laboratoare desfășurate la sediile acestora, locuri de practică pentru studenții din anul III și oportunități de angajare. Conform evidențelor noastre, 85% dintre studenții noștri sunt deja angajați la începutul studiilor de master, iar peste 92% după finalizarea completă a studiilor.


După încheierea studiilor de licență, absolvenții își pot completa pregătirea în domeniul IETTI prin cele două programe de masterat: Sisteme Telematice pentru Transporturi și Sisteme Inteligente pentru Transporturi.